Tehnične značilnosti in zahteve

Hrupnost

Zvočna raven v bivanjskih prostorih mora biti največ 25 dB(A), v stranskih prostorih pa največ 30 dB(A).
Zaščito pred hrupom moramo načrtovati že pri izbiri naprav, da po potrebi  med prezračevalno napravo ter dovodne in odvodne zračne odprtine v prostorih namestimo dušilce zvoka, ki dušimo hrup ventilatorja in hrup zaradi pretoka zraka. Pri običajnih pogojih imajo dušilci zvoka dolžino od 1 do 2 m.

Ventili

Zrak v prostor prihaja in odhaja iz prostora skozi ventile, ki zagotavljajo enakomerno porazdelitev po prostoru in dodatno zaščito pred hrupom. Ventili naj bodo čim tišji, to pomeni, da naj se čim manj sliši pretok zraka.

Prezračevalni kanali in cevi

Prezračevalni kanali morajo biti čim manjši, zato za vgradnjo v estrih uporabljamo ploščate kanale iz pločevine ali iz umetne mase. Kanali za sveži in zavržen zrak morajo biti dobro izolirani, da ublažijo velike temperaturne razlike.

Za stanovanjske hiše so na voljo tudi cevi iz izolacijskega materiala, ki so sicer dražje, vendar za montažo porabimo zelo malo časa.

Regulacija

Sistem lahko reguliramo na več načinov. V praksi se zaenkrat največ uporablja regulacija količine izmenjanega zraka, pri čemer imamo v manjših sistemih stopenjsko regulacijo, v večjih pa zvezno regulacijo količine zraka (regulacija vrtljajev ventilatorja). Vrednosti lahko nastavljamo ročno oziroma dodamo napravo, s katero določimo urnik delovanja.

Iščite po strani

Zakaj izbrati Zerox?

  • Zaupanja vredno podjetje z dolgo tradicijo,
  • široka paleta storitev na enem mestu,
  • profesionalen servis in svetovanje,
  • strokovna in usposobljena ekipa,
  • odlične reference,
  • dosledno upoštevanje vseh dogovorov in rokov,
  • sodelovanje z zaupanja vrednimi partnerji.
GDPR
V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. Ker spoštujemo vašo zasebnost je odgovorno ravnanje in skladno delovanje z zakonodajo z vašimi osebnimi podatki za Zerox d.o.o. več kot izvrševanje zakonodaje, je naša zaveza in obljuba!
Na podlagi izjave o varovanju osebnih podatkov Vas prosimo, da izrazite izrecno voljo glede obdelave vaših osebnih podatkov . Z oznako ustreznih okenc (*) na tem obrazcu soglašate z zbiranjem, shranitvijo in obdelavo vaših osebnih podatkov.
Privolitev je podana za namene, ki ste jih izbrali z označitvijo okenca, vpisali datum in se podpisali.
*
*
*
*
*
*
*
DA, izrecno dajem privolitev in soglašam, da sme podjetje Zerox d.o.o. in njegovi povezani subjekti kot upravljalec zbirk osebnih podatkov pridobljene podatke hraniti, uporabiti in obdelovati v skladu z določili predpisov o varstvu osebnih podatkov za vse spodaj navedene in komunikacijske kanale ter da sem seznanjen z izjavo o varstvu osebnih podatkov. *
Izrecno dovoljujem in soglašam, da upravljalec pridobljene podatke shrani, obdeluje in uporabi za:
Za upravljanje odnosov in trženje (pošiljanje ponudb, anket in oglasov) preko različnih komunikacijskih kanalov in izvedbo pogodbe. *
Podatki označeni z * so obvezni.
V kolikor želite umakniti svoje privolitev si preberite točko 7. na tej povezavi.
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.